Akustik og lyddæmpende gardiner - Gardinmontøren
For et behageligt arbejdsmiljø

Gardiner der afhjælper akustik og lyd

Download flyer om akustikløsninger

Tag akustikken med i betragtning, inden der investeres i gardiner!

Ved en gennemgang af behovet for gardiner og solafskærmning i et lokale, ser vi også på, hvordan akustikken kan forbedres.

Det er sjældent, vi kommer på besøg pga. akustikproblemer alene, men 9 ud af 10 gange oplever vi, at gener ved støj og dårlig akustik også er en udfordring, der skal med ind over det korrekte valg af gardiner og solafskærmning.

I mindre lokaler som møde- og personalerum eller kontorer med støj fra f.eks. telefoner eller maskiner kan en behagelig akustik være en stor fordel.

Mørklæggende gardiner

der også forbedrer akustikken

Mange almindelige gardiner og tekstiler bryder lydbølger og bidrager i sig selv til en behagelig akustik i et rum. Særligt udviklede tekstilløsninger fremstilles med en lydabsorberende kerne, som virker støjdæmpende og sikrer et behageligt lydniveau. Akustikgardinernes væv er ISO 354 certificeret.

De støjdæmpende tekstiler kan indgå naturligt i ethvert arbejdsmiljø i form af gardiner og solafskærmning, tæpper og vægplader m.m.

Mindre støjgener og et flot udtryk
Akustikgardiner i H.C. Andersens Hus
Case

Flere akustikforbedrende løsninger i ét

Mulighederne med gardiner og solafskærmning er mange. Er der andre behov, vil de blive afdækket og indgå i den samlede løsning.

  • Ønskes en løsning med akustikforbedrende gardiner og solafskærmning, der også er lys- og varmereflekterende?
  • Ønskes lydabsorberende vægplader anvendt som opslagstavler eller blot som vægdekoration?
  • Ønskes tæppet faconskåret, så det matcher rummets størrelse?
  • Ønskes der andre indretningsløsninger med flere funktioner?

Fælles for alle løsninger med lyddæmpende tekstiler er, at de skal skabe en flot indretning, der inspirerer til et behageligt og værdiskabende arbejdsmiljø.

Få mindre støjgener med

de rigtige lyddæmpende gardiner

Højt til loftet, store vinduespartier og store åbne områder kendetegner ofte moderne arkitektur.

På grund af de høje lofter, minimalistisk møblering og hårde gulve øges efterklangen i rummet markant. Moderne bygningsmaterialer som cement, glas og hårde trægulve absorberer næsten ingen lyd, men reflekterer dem igen og igen.

Sænk stressniveauet med akustikgardiner

Konsekvensen er, at lydniveauet hæves til et ubehageligt niveau. Bløde tekstiler – som blandt andet gardiner, bidrager med sanselighed og struktur og hjælper med at forbedre akustikken markant.

På hospitalsgange, i spiseområder, læsesale, venteområder og festsale er der ofte et unødvendigt højt lydniveau. Det er videnskabeligt bevist, at en permanent baggrundsstøj virker forstyrrende på præstationsniveauet og påvirker den generelle følelse af velbehag.

Vores akustikgardiner har, foruden sin positive virkning på rummets visuelle udtryk, en fantastisk indflydelse på akustikken i rummet. Den særlige stofkonstruktion reducerer lydintensiteten og forebygger udbredelse af støj. Ved at sænke støjniveauet mindsker man stress for besøgende, medarbejdere og beboere.

lydbølgernes frekvens i rummet

Ved de høje frekvensområder kan akustikken forbedres med akustikdæmpende gardiner eller plader i lofthøjde, og ved lave frekvenser forbedres akustikken ved gulvet.

Den mere almindelige støj i kontormiljøer, som telefoner og stemmer, forbedres akustikken imellem vægge og hårde flader i det midterste frekvensområde.

Gardiner og solafskærmning der afhjælper akustik

Download flyer

Akustik-løsninger der opfylder myndighedernes krav til et professionelt arbejdsmiljø

Download flyer

Kan lyde dæmpes for meget med lyddæmpende gardiner?

I nogle rum vil det være en ulempe med for kraftig dæmpning af lyde med lyddæmpende gardiner. F.eks. i klasselokaler og i auditorier, hvor det vil medføre, at man ikke kan ”tale rummet op”.

Faglig vejledning og rådgivning
Book projektkonsulent

Kontakt os og få en faglig vurdering af virksomhedens behov for gardiner og funktionel solafskærmning – udvendig såvel som indvendig.

Telefon 66 17 28 00

Efter et godt møde modtager du et forslag til en optimal løsning sammen med et uforpligtende tilbud.

Kontakt
Gardinmontøren erhverv